Varför ska jag träna Muay Thai?

Muay Thai är inte bara en kampsport eller en bra träning, Muay Thai är en livsstil.

Muay Thai är en väldigt allsidig träning; du utvecklar din uthållighet, styrka, explosivitet, rörlighet, balans, kondition, mjölksyratröskel, koordination, genom en enda träningsform.
Du utvecklas mentalt och bygger självkänsla samtidigt som du är med och både ser och känner hur din kropp förändras.

Men framförallt så kommer du att bygga dig själv från grunden fysiskt och mentalt och du sätter själv gränsen för om du ”bara” vill träna eller om du vill gå vidare inom sporten.

Såhär säger våra tränare om deras upplevelse och vandring i Muay Thai:

Magnus Persson, Grundare och huvudtränare;

-Muay Thai har betytt mer för mig än jag någonsin kunnat tro, livsstilen och sporten har guidat och hjälpt mig på många sätt genom åren. Med Muay Thai har jag vuxit som person & blivit en bättre och snällare människa genom att kunna använda mitt arv för att hjälpa andra.

Tam Thurapaeng Stadigs, Huvudtränare;

– Muay Thai är för mig är ett hedersuppdrag. Det är en stolthet för min familj och mitt hemland. Jag får representera mitt land för att lära svenskar Muay Thai, ett jobb där stolthet är betalningen. Vad Muay Thai betyder för mig kan jag inte förklara, det finns i mitt blod. Jag vill vara en del av alla tränare som lär ut riktigt Muay Thai enligt thailändsk tradition så långt & länge jag kan.

Ana Saldes Persson, Tränare för tjejgruppen;

– Muay Thai har gett mig en inre styrka, det är inte bara en kampsport som gör dig stark kroppsligen, utan den gör dig stark mentalt.
  Sporten har också hjälpt mig med mitt dansintresse eftersom att min kropp är starkare & uthålligare och jag fått bättre balans.

Linus Matz, Styrelsemedlem och tränare för juniorgruppen;

-Muay Thai för mig är medicin mot min ADHD, den är utmanande både psykiskt och fysiskt och den har hjälpt mig mycket så att jag kan hålla fokus och balans i livet.
Det som har betytt mest för mig är alla nya vänner och de äldre vänner som kommit hit för att träna vilket har gett mig en stark känsla av familj & tillhörighet, här blir man respekterad och visar respekt och alla är lika mycket värda. Allt ansvar och förtroende jag har fått här har fått mig att växa som människa.
Sist men inte minst, det är fantastiskt kul med Muay Thai!

Magnus Olla, tränare för clinch;

-Muay Thai har gett mig mycket, framförallt ger det mig fokus, bra fysisk träning och mental återhämtning i vardagen. Sporten och framförallt klubben har också gett mig en gemenskap med mycket glädje, utveckling, hälsa & energi även om träningsformen ibland är hård.